Zoofília 6.

Zéró tolerancia

Kérdés, és erre a kutatások nem adnak választ, hogy az egyszerű állattartókon túl mennyire elterjedt a zoofília az állatokkal hivatásszerűen foglalkozók körében, a gondozók, a tenyésztők, az állatorvosok, biológusok, etológusok és más szakemberek köreiben?

Nem kérdés, hanem bizonyosság, hogy az internet segítségével névtelenül hozzájuthat mindenki mindenhez, és ahogyan a pedofilok is zárt csoportokban gyülekeznek és fotókat, videókat cserélnek a gyermekeik életét lájkokért kiárusító szülők bárhol megtalálható albumaiból gyűjtve, úgy a zoofilok is hasonló zárt közösségekben osztják meg tapasztalataikat a témában.

A jelenlegi tudományos álláspont szerint amint a pedofíliából, úgy a zoofíliából sem lehet „kigyógyítani” senkit sem, a büntetőjog szempontjából pedig érdekes kérdés, hogy a pedofil elkövetőt betegnek minősítjük de tette ennek ellenére felróható és büntetendő.

A hasonló hatalmi dinamika és az áldozatok kiszolgáltatott voltára tekintettel el kell gondolkodni azon, hogy az állatkínzás tényállását a Btk-ban hogyan lehet kiszélesíteni a zoofília elleni zéró toleranciával, olyan magatartásokat is a büntetőjog mint ultima ratio záróköve alá helyezni, mint a zoofil felvételek készítése, megszerzése, birtoklása, továbbadása, árusítása, készítésük elősegítése stb

Az állatkínzásban bizonyos szempontból nem az állat a lényeg, hanem a gyengébb, esendőbb, kiszolgáltatottabb fél. Az állatkínzó de tágabb perspektívában a bántalmazó nem véletlenül fordul tőle gyengébb és nem vele egyenrangú, pláne erősebb fél felé, ez az a forgatókönyv, ez az a hatalmi dinamika amely minden esetben kockázat nélkül sikert és kielégülést hoz (és amely megakadályozásához gyermekkorában a megfelelő felnőtt személytől nem kapott nevelést).

A XXI. századi felelős állatvédelem és modern büntetőjog mindenképpen zéró toleranciát kell, hogy hirdessen a zoofília felé és a jogon túl további, tudományos eszközökkel kell, hogy harcoljon e mentális zavar ellen.

https://24.hu/…/dokumentumfilm-keszult-a-delfinnel-szexelo…/

https://index.hu/bulvar/whorse2514/

https://24.hu/…/dunaharaszti-diszno-fajtalankodas-allatkin…/

https://www.delmagyar.hu/…/het_lefagyasztott_kutya…/2593798/

https://arsboni.hu/mit-mondott-biro-ur-elmehetek-vagy-elme…/